WASHINGTON

SAD kaže da prikuplja informacije o eksploziji pejdžera u Libanonu

Libanon
MOHAMED AZAKIR/REUTERS
18.09.2024.
u 07:16

Sjedinjene Države su rekle u utorak da prikupljaju informacije nakon što je barem osam osoba poginulo, a 2750 ranjeno u eksploziji pejdžera članova Hezbolaha - uključujući borce i zdravstvene radnike - do koje je došlo istovremeno diljem Libanona.

Glasnogovornik State Departmenta Matthew Miller rekao je tijekom redovitog brifinga za medije da SAD nije uključen u incident i da ne zna tko je odgovoran. Libanonski Hezbolah zaprijetio je kazniti Izrael kao odgovor na incident.

"Prikupljamo informacije o ovom incidentu", rekao je Miller. "Mogu vam reći da SAD nije bio uključen. SAD nije bio svjestan ovog incidenta unaprijed."

"Skupljamo informacije na isti način kao i novinari diljem svijeta, skupljamo činjenice o onome što se možda dogodilo", dodao je Miller.

Miller je rekao da je SAD uvijek zabrinut glede bilo kakvog incidenta koji može pojačati tenzije na Bliskom Istoku te je pozvao Iran da ne iskorištava incident za pojačanje nestabilnosti.

Miller je također rekao da civili nisu legitimne mete bilo kakvih operacija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?