ne zna kako dalje

Saznala je da ju je dečko prevario s njenom majkom: 'Savjet mog terapeuta bio je još gori'

31.08.2024.
u 19:21

Nakon što je saznala srceparajuću istinu, provela je mjesec dana u društvenoj izolaciji, ali nije mogla prevladati izdaju bez podrške

Žena je ostala shrvana nakon što je otkrila da je njezina majka spavala s njezinim dečkom iza njenih leđa. Situacija se dodatno pogoršala kad ju je njezin terapeut potaknuo da im oprosti, rekavši kako je njezina reakcija na izdaju ‘previše ozbiljna’, piše Mirror.  Na Redditu je podijelila svoju priču: ‘Prije dva mjeseca saznala sam da je moja mama spavala s mojim dečkom otprilike godinu dana tijekom pandemije. Neću ulaziti u detalje, ali evo kratke verzije: netko mi je to rekao, i, iako nisam mogla vjerovati, pitala sam mamu, gotovo u šali. Odmah je briznula u plač i priznala’.

Nakon što je saznala srceparajuću istinu, provela je mjesec dana u društvenoj izolaciji, ali nije mogla prevladati izdaju bez podrške. Prijatelj joj je preporučio online tečaj terapije, a kasnije je počela zakazivati osobne terapijske sastanke kako bi se bolje nosila sa situacijom. Dodala je: ‘Razgovarali smo puno o mojim osjećajima i o tome kako nastaviti sa životom. Uvijek sam bila skeptična prema terapiji i psihologiji općenito, ali moj mi je terapeut stvarno pomogao, pa sam nakon nekog vremena odlučila prijeći na osobnu terapiju’.

Međutim, tijekom jednog od nedavnih posjeta, njezin terapeut ju je šokirao: ‘Dvadeset minuta nakon početka terapije, pitao me razmišljam li o tome da im oprostim. Bila sam zapanjena i rekla sam mu da apsolutno ne. Označio je moj odgovor kao 'previše krut' i predložio da razmislim o oprostu kad se bol malo smanji’.

‘Ostala sam bez riječi. Gotovo sam se osjećala izdano. Ali iznad svega, osjećala sam se dvostruko zbunjenije’, dodaje. Obratila se društvenim mrežama za savjet i upitala: ‘Što bih trebala učiniti? Je li problem u meni ili je njegov odgovor bio potpuno neprimjeren? Trebam li uopće ići na sljedeću sesiju? Kako se, pobogu, preboli nešto ovako bolno?’.

Komentirajući njezinu objavu, jedan korisnik je napisao: ‘Promijeni terapeuta. Njegov odgovor bio je neprofesionalan i neprihvatljiv’. Drugi korisnik je dodao: ‘Ne mogu zamisliti veću izdaju od toga da ti vlastita majka spava s partnerom. Mislim da je to nešto što nikad ne bih mogao oprostiti. Tvoj terapeut je grozan. Očito nema razumijevanja za traumu... Ne znam može li se prijaviti, ali trebalo bi’. Treći korisnik je rekao: ‘Ili je on sam varalica ili je potpuni idiot. Što god bilo, trebala bi pronaći novog terapeuta’.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?