UBIO TRI OSOBE

Strava u Njemačkoj: Napadač nasumično ubadao ljude, ciljao je nožem u vrat

njemačka policija
Thilo Schmuelgen/REUTERS
24.08.2024.
u 08:08

Ulična raskrižja su zatvorena, a stanovnici su zamoljeni da ostanu u svojim domovima i izbjegavaju centar grada

Najmanje tri osobe ubijene su u napadu nožem koji se dogodio u njemačkom Solingeru, nedaleko od Düsseldorfa, za vrijeme velike proslave Diversity Festivala, proslave 650 godina grada koja se održavala ovog petka. Osim ubijenih, četiri osobe su teško ozlijeđene, od kojih su tri teško, prenosi Solinger-Tageblatt. 

Počinitelj je napao posjetitelje neposredno ispred pozornice, a ubijeni su žena i dvojica muškaraca iz Solingena i Düsseldorfa. Žrtve je navodno ubadao u vrat, piše Bild. 

“Napadač je nasumično ubadao ljude nožem. Velik broj ljudi traga za napadačem, mi stvarno želimo uhititi počinitelja", kazao je inspektor Sascha Kresta, glasnogovornik policije Wuppertala, te dodao kako su tri osobe smrtno stradale, dok je petero teško ozlijeđenih.

Policija je izdala veliku uzbunu i u tijeku je potraga za počiniteljem. Gradski festival je otkazan nakon zločina, a policijski helikopter je kružio iznad ograđenog područja. Ulična raskrižja su zatvorena, a stanovnici su zamoljeni da ostanu u svojim domovima i izbjegavaju centar grada.  

Ministar unutarnjih poslova Herbert Reul došao je tijekom noći na mjesto događaja te u izjavi za medije kazao: "Moje su misli s obiteljima žrtava i ozlijeđenih. Sve što sada možemo učiniti je moliti se da teško ozlijeđeni prežive."

Gradonačelnik Tim Kurzbach poručio je: “Večeras smo svi u Solingenu u šoku i velikoj tuzi. Htjeli smo svi zajedno proslaviti obljetnicu grada, a sada moramo žaliti za poginulima i ozlijeđenima. Srce mi se slama što je došlo do napada na naš grad. Suze su mi u očima kad se sjetim onih koje smo izgubili. Molim se za sve koji se još bore za život.”

Policija traga za svjedocima koji su nešto uočili nakon napada - posebice gdje je počinitelj mogao pobjeći, je li mjesto zločina napustio pješice, biciklom ili automobilom. Policija također moli sve posjetitelje koji su u večernjim satima snimali fotografije da ih podijele s istražiteljima. 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije