istanbul

Turska privela 20 navodnih pripadnika ISIL-a

turska policija
04.08.2016.
u 12:13

Protuteroristička policija, potpomognuta helikopterom, upala je na 22 kućne adrese u gradu, nakon dojave da jedna ćelija ISIL-a priprema napade

Turska policija je u četvrtak rano ujutro u Adani, na jugu zemlje, uhitila 20 ljudi za koje sumnja da su pripadnici militantne skupine Islamske države, izvijestila je novinska agencija Dogan.

Protuteroristička policija, potpomognuta helikopterom, upala je na 22 kućne adrese u gradu, nakon dojave da jedna ćelija ISIL-a priprema napade.

Osumnjičeni, među kojima su i visoki lokalni dužnosnici, odvedeni su u sjedište policije na ispitivanje.

Predsjednik Tayyip Erdogan je kazao da militanti ISIL-a iz bivšeg SSSR-a stoje iza napada u lipnju na glavnu istanbulsku zračnu luku u kojem je ubijeno 45 ljudi. Zbog tog napada uhićeno je na desetke ljudi.

ISIL kontrolira područje Sirije uzduž turske granice, istočno od Adane. Taj se grad nalazi u blizini zračne baze Incirlik koje je stacionirano američko vojno osoblje i od kuda kreću zračni napadi na položaje ISIL-a. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije