Čak 24 ljudi završilo je u bolnici nakon što su se u petak otrovali hranom na domjenku u petrinjskoj tvrtki NIL-Ž.
Kako javlja Portal53, na domjenku je bilo 97 ljudi, radnika i prijatelja tvrtke iz Hrvatske, ali i BiH. Jeli su pečeno meso i restani krumpir, a u poslijepodnevnim satima iz tvrtke su počele stizati obavijesti o sve većem broju ljudi koji su nakon domjenka završili u bolnici.
- Svi pacijenti su zaprimljeni zbog istog izvora hrane. Svi su zbrinuti i sada su dobro. Jutros su otpušteni kućama, osim starijeg gospodina koji je dijabetičar, ali kroz dan bi i njega trebali pustiti kući - rekla je Tonka Jozić-Novinc, infektologinja Opće bolnice Dr. Ivo Pedišić u Sisku, piše 24sata.hr.
Sanitarna inspekcija i Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije kažu da su uzeli uzorke restanog krumpira i pečenog mesa te ih poslali na analizu, a rezultati bi trebali biti poznati do kraja vikenda.
U priopćenju kompanije navodi se da je hranu osigurala tvrtka registrirana za usluge cateringa te da "ima sve potrebne sanitarne uvjete i dozvole za pripremu i posluživanje hrane“.