ŽESTOKO SE OPIRALI

U Njemačkoj u posljednji tren zaustavljena deportacija 637 stranaca

izbjeglice
FAH
18.08.2016.
u 17:00

Od početka prošle godine u Njemačkoj je zbog žestokog opiranja u posljednji trenutak zaustavljeno protjerivanje 637 stranaca zrakoplovima, javlja dnevnik Bild u četvrtak pozivajući se na ministarstvo unutarnjih poslova.

U 330 slučajeva deportacija je prekinuta zbog žestokog opiranja osoba koje su trebale biti protjerane. U 160 slučajeva su ili pilot zrakoplova ili zrakoplovna kompanija odbili prijevoz osoba zbog bojazni za sigurnost leta, pokazuju podaci ministarstva.

U najvećem broju slučajeva radilo se o građanima afričkih zemalja poput Gambije ili Eritreje iza koji slijede državljani Afganistana, Pakistana i Sirije.

Masovna protjerivanja građana balkanskih zemalja uglavnom se provode čarter letovima.

Kako javlja belgijska novinska agencija Belga, u srijedu su vlasti u Bruxellesu iz zrakoplova izbacile nekoliko putnika, među kojima su i dva Nijemca koji su se protivili nasilnoj deportaciji jednog Kamerunca.

Prema podacima ureda za migracije i izbjeglice, u Njemačkoj boravi oko 30.000 stranaca za koje ne postoji pravna osnova za boravak u Njemačkoj.

Njihovo protjerivanje ne uspijeva uglavnom zbog toga jer odbijaju navesti svoj pravi identitet i ne posjeduju nikakve osobne isprave.

Javna rasprava o tom problemu rasplamsala se nakon izgreda u novogodišnjoj noći u Koelnu kada je došlo do masivnog seksualnog zlostavljanja žena.

Počinitelji su bili većinom žitelji sjevernoafričkih zemalja od kojih su mnogi ilegalno boravili u Njemačkoj. Njihovo protjerivanje je djelomično otežano i zbog odbijanja zemalja porijekla da svoje građane prime natrag.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije