Sirijski državni mediji

Ubijeno najmanje 14 osoba u izraelskim napadima na Siriju

sirija
Reuters/PIXSELL
09.09.2024.
u 10:03

Najmanje 14 ljudi ubijeno je u nedjelju u višestrukim izraelskim napadima blizu Masjafa, grada u sirijskoj pokrajini Hami, objavila je u ponedjeljak sirijska državna novinska agencija.

Dva regionalna obavještajna izvora rekla su da je nekoliko puta pogođen glavni vojni istraživački centar za proizvodnju kemijskog oružja koji se nalazi u blizini Masjafa. Vjeruje se da se u njemu nalazi tim iranskih vojnih stručnjaka uključenih u proizvodnju oružja.

Za sad nema reakcije Izraela koji obično ne komentira konkretna izvješća o napadima u Siriji.

Od napada Hamasa na izraelske civile i vojnike 7. listopada, Izrael je intenzivirao napade na ciljeve proiranskih milicija u Siriji, a napao je i protuzračnu obranu sirijske vojske i neke sirijske snage.

"U nedjelju oko 23:20, izraelski neprijatelj pokrenuo je zračnu agresiju iz smjera sjeverozapadnog Libanona, ciljajući brojne vojne lokacije u središnjoj regiji (Sirije)", rekao je vojni izvor za novinsku agenciju SANA-u. 

"Naši sustavi protuzračne obrane suočili su se s agresorskim projektilima i oborili neke od njih", dodao je izvor, ali nije naveo pojedinosti.

Lokalni zdravstveni dužnosnik rekao je da su 43 osobe ozlijeđene u napadima, nekoliko njih kritično, objavila je SANA.

Sirijski državni mediji izvijestili su da su napadi izazvali dva požara i vatrogasci su na terenu. 

U najvećem napadu na Siriju od početka rata u Gazi, sumnja se da su izraelski ratni zrakoplovi bombardirali iransko veleposlanstvo u travnju. Iran je objavio da je u tom napadu ubijeno sedam vojnih savjetnika, uključujući tri viša zapovjednika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?