Dolazi još jedna ratna zima

Ukrajina jača otpornost energetske mreže

15.10.2024.
u 19:29

Ukrajina se priprema za treću zimu u ratu i daljnje ruske napade na svoju energetsku mrežu. Predsjednik Volodimir Zelenskij rekao je da je razgovarao s predstavnicima nekoliko ministarstava i dobavljača energije u zemlji o mjerama za zaštitu infrastrukture. "Raspravljali smo o svim razinama zaštite energetske infrastrukture, uključujući tehničke aspekte, kao i elektroničko ratovanje i protuzračnu obranu", objavio je Zelenskij u utorak na Telegramu. "Također smo odlučili ojačati našu protuzračnu obranu duž bojišnice i granice", dodao je predsjednik.

Izrađeni su i planovi za što bržu sanaciju štete i decentralizaciju opskrbljivača energijom. Tijekom protekle dvije zime u ratu, ruska vojska više je puta napadala i ozbiljno oštetila energetsku infrastrukturu Ukrajine. Gubitak električne energije, i opskrbe vodom i grijanjem tijekom najhladnije sezone, otežavaju život civilnom stanovništvu Ukrajine. Otada je Ukrajina primila ogromnu inozemnu pomoć za obnovu svoje energetske mreže, kao i dodatne sustave protuzračne obrane.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije