IZ HELIKOPTERA

VIDEO Širi se snimka vojnika koji puca na dron: 'Oborio je ruskog Shaheda'

Stringer/Reuters
25.08.2024.
u 15:42

Rusija je tijekom noći lansirala nekoliko projektila i bespilotnih letjelica ciljajući sjevernu i istočnu Ukrajinu, priopćila je kijevska vojska u nedjelju

Na društvenim se mrežama svakodnevno dijele snimke i fotografije koju su navodno zabilježene u ratu u Ukrajini, a pažnju je danas izazvala snimka za koju nije točno poznato kada je i gdje zabilježena. Na njoj se, naime, vidi vojnik koji iz helikoptera obara bespilotnu letjelicu.

Snimku je platformi X objavio i Anton Geraščenko, bivši savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova. "Na internetu se pojavio video koji prikazuje obaranje ruske bespilotne letjelice Shahed iz vojnog helikoptera. Slava!", naveo je Geraščenko uz snimku.

Rusija napala Ukrajinu projektilima i dronovima

Rusija je tijekom noći lansirala nekoliko projektila i bespilotnih letjelica ciljajući sjevernu i istočnu Ukrajinu, priopćila je kijevska vojska u nedjelju, a sustavi protuzračne obrane uništili su većinu oružja prije nego što je doseglo svoje ciljeve. Napad je bio usmjeren na područja Ukrajine na prvoj liniji Černihiva, Sumija, Harkiva i Donjecka, objavile su ukrajinske zračne snage u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram. "Većina projektila nije dosegla svoje ciljeve", priopćile su zračne snage, dodajući da je Rusija lansirala balističku raketu Iskander-M, krstareću raketu Iskander-K i šest navođenih zračnih projektila. Nije precizirano koliko je projektila uništeno.

Zračne snage priopćile su da je Rusija lansirala devet jurišnih bespilotnih letjelica, a ukrajinski protuzračni obrambeni sustav uništio je njih osam iznad ukrajinske regije Mikolajiva. Oleh Sinehubov, guverner harkivske regije na istoku, objavio je na Telegramu da je sedam osoba ozlijeđeno u ruskim napadima, uključujući četverogodišnje dijete. Ihor Terehov, gradonačelnik grada Harkiva, rekao je da je u gradu oštećen plinovod i da su najmanje dvije kuće uništene, a 10 oštećeno. Reuters nije mogao neovisno provjeriti izvješća. Iz Rusije nije bilo trenutačnih komentara. Obje strane poriču da ciljaju civile u ratu koji je Rusija pokrenula invazijom na Ukrajinu u veljači 2022. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije