Nebojša Regoje potvrdio

Zasad nije bilo zahtjeva za evakuaciju bh. državljana iz Palestine

rat u izraelu
Reuters/Pixsell
09.10.2023.
u 17:43

Veleposlanstvo BiH u Tel Avivu za sada je pružilo podršku pri evakuaciji jedne državljanke BiH koja je već napustila Izrael. Još jedan bh. državljanin, koji je već kontaktirao Veleposlanstvo BiH u Tel Avivu, planira napustiti Izrael redovitom zrakoplovnom linijom.

Veleposlanstvo Bosne i Hercegovine u Kairu (Egipat) i Veleposlanstvo Bosne i Hercegovine u Amanu (Jordan), koje pokrivaju Palestinu, nisu za sada primile zahtjeve za evakuaciju bh. državljana iz Palestine - potvrdio je za Fenu načelnik Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH Nebojša Regoje. 

Kazao je da je Veleposlanstvo Bosne i Hercegovine u Tel Avivu za sada pružilo podršku pri evakuaciji jedne državljanke BiH koja je već napustila Izrael. Još jedan bh. državljanin, koji je već kontaktirao Veleposlanstvo BiH u Tel Avivu, planira napustiti Izrael redovitom zrakoplovnom linijom.

- S obzirom da naši državljani nemaju obvezu registrirati se kod naših DKP-a prilikom boravka u inozemstvu, Ministarstvo vanjskih poslova BiH ne raspolaže preciznim informacijama o broju državljana koji borave u Izraelu i Palestini. Prema procjenama naših DKP, nekoliko državljanki BiH su u braku s državljanima Palestine, ali ne posjedujemo informacije jesu li u međuvremenu stekle i državljanstvo Palestine, a nitko od njih za sada nije zatražio bilo kakvu asistenciju naših DKP-a - istaknuo je Regoje.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?