Napomena:
Narančinu koricu konzumirajte samo ako je naranča iz domaćeg uzgoja (provjerenog porijekla)
1. Koricu naribajte ili narežite na kockice te svaki komadić stavite u posudicu za led, zalijte vodom i zaledite. Kockice leda ubacite u vodu ili sok, prenosi Zadovoljna.hr
2. Napravite sredstvo za čišćenje. U staklenku ubacite kore od naranče i u potpunosti prelijte alkoholnim octom. Ostavite da odstoji dva tjedna te svako toliko protresite i dobili ste sredstvo protiv kamenca, za čišćenje hladnjaka, pećnice i odvoda.
3. Napravite piling za tijelo. U staklenci pomiješajte po pola šalice od morske soli i bademovog ulja te dodajte žličicu naribane korice naranče i limuna te spremite na suho i hladno mjesto. Prije tuširanja mješavinom istrljajte kožu.
4. Napravite začin u prahu. Koricu naranče očistite od bijelog dijela, poslažite na lim za pečenje i ostavite na toplom mjestu da se potpuno osuši (možete i u pećnici na 160 stupnjeva oko 3 sata).
Osušenu koru sameljite, spremite u staklenku i stavite u hladnjak. Naranče u prahu posipajte po desertu, jelu ili salati ili dodajte u čaj.
5. Očistite sudoper. U sudoper nasipajte malo soli. Koricom od naranče izribajte unutrašnjost sudopera te ga isperite toplom vodom.
6. Spriječite grudanje smeđeg šećera. Nekoliko komadića korice stavite u posudu sa šećerom te je dobro zatvorite.
7. Protiv neugodnog mirisa iz kante za smeće. Savaki puta iznova na dno vreće za smeće poslažite kore od naranče.