BIO JE POD KONTROLOM

Aktivirao se požar poviše Splita, dva kanadera poslana na teren, vjetar stvara probleme

Ivo Cagalj/PIXSELL
27.08.2024.
u 17:32

Imamo problem s maestralom koji je aktivirao požar pri vrhu fronte poviše Srinjina, odmah smo poslali zračne snage koje pomažu u gašenju, kazao je Slavko Tucaković

Nema mira za vatrogasce i stanovnike Žrnovnice, Srinjina i okolnih mjesta - požar koji je jutros bio pod kontrolom opet se rasplamsao. Na teren su uz zemaljske snage poslana i dva kanadera, potvrdio je za Večernji list oko 16 sati šef hrvatskih vatrogasaca Slavko Tucaković.

Imamo problem s maestralom koji je aktivirao požar pri vrhu fronte poviše Srinjina, odmah smo poslali zračne snage koje pomažu u gašenju, kazao je Tucaković. Kako doznajemo od vatrogasaca koji su na terenu zatvorena je cesta Žrnovnica - Srinjine. Kako izgleda požar u ovom trenutku možete pratiti i na stranicama Zvjezdanog sela Mosor gdje se nalaze kamere koje je postavila udruga Crometeo. 

Udari munja izazvali su niz požara protekle noći u Dalmaciji uslijed nevremena: dva požara aktivirala su se na brdu Perun između Žrnovnice i Podstrane, a najveći je aktivan na brdu Markovača, istočno od Žrnovnice, Na intervenciji su prvi stigli JVP Podstrana, DVD Podstrana JVP Split DVD Dugi Rat, DVD Omiš 2/8, DVD Solin, DVD Vranjic te je požar lokaliziran u 0:20 sati.

Nevrijeme praćeno jakom kišom, tučom i grmljavinom dijelove Dalmacije pogodilo je u ponedjeljak navečer iza 22 sata. U 22:44 sata stigla je dojava o požarima na području Sitno Gornje-Markovača-Lolići. Na intervenciju su izašli DVD Žrnovnica, JVP Split, DVD Split, DVD Omiš, DVD Dugi Rat, DVD Gata, DVD Kučiće, DVD Solin, DVD Vranjic, DVD Dugopolje, DVD Gomilica, DVD Trogir, JVP Trogir, DVD Marina, DVD Slatine 1/3, DVD Okruk, JVP Sinj. Noć je na terenu provelo 107 vatrogasaca s 32 vozila. 

Podsjetimo, 2017. godine na ovom području planuo je jedan od najvećih požara u novijoj povijesti Hrvatske, a vatra se iz Sitnog Gornjeg spustila sve do ulaza u Split gdje su građani branili i obranili kvart Kile i spriječili katastrofu. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije