NOVI, povijesni iskorak

Avioprijevoznik SkyAlps svoju bazu od danas ima u Zračnoj luci Mostar

27.09.2024.
u 11:35

Premijerka Buhač je poručila kako je jedan od prioriteta u radu Vlade upravo stalno snaženje Zračne luke Mostar

Predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač, zajedno s ministrom financija Adilom Šutom, ministrom prometa i veza Ivom Bevandom i ministrom trgovine, turizma i zaštite okoliša Emilom Balavcem, sudjelovala je danas u Gradskoj vijećnici Mostar  na svečanosti potpisivanja ugovora između predstavnika Gradskoga poglavarstva Mostara, Zračne luke Mostar i zračnoga prijevoznika SkyAlps koji je ovim činom uspostavio svoju bazu upravo u Zračnoj luci Mostar.

Istaknuvši kako je riječ o osobito značajnom događaju kako za Zračnu luku Mostar tako i za Grad Mostar i HNŽ u cjelini, Buhač je poručila kako je jedan od prioriteta u radu Vlade upravo stalno snaženje Zračne luke Mostar i osiguravanje što bolje zračne povezanosti Mostara i HNŽ-a s najvažnijim odredištima u Europi, posredno i u svijetu.

- U Smjernicama djelovanja Vlade jasno smo pozicionirali turizam kao stratešku granu razvitka našega gospodarstva, a duboko svjesni značaja Zračne luke Mostar u tomu, samo smo u ovoj godini izdvojili dva milijuna KM proračunskih sredstava za subvencioniranje prijevoza putnika, osuvremenjivanje infrastrukture Zračne luke i osiguravanje prihvata i otpreme zrakoplova, putnika i roba. Današnji čin potpisivanja ugovora za uspostavu baze ovoga zračnog prijevoznika u Mostaru dokaz je kako su uloženi napori urodili plodom i kako se suradnjom i predanim radom može napraviti značajne i vidljive pomake. Vlada HNŽ-a će, u sinergiji s Gradom Mostarom, uraditi sve kako bismo uspostavili što više zračnih mostova s Mostarom i svjedočili stalnomu rastu broja letova i putnika. S naše strane, to znači nastavak snažne financijske potpore ukupnomu djelovanju i razvitku Zračne luke Mostar. Županijska i gradska vlast dijele jasnu viziju o suvremenoj i tehnološki visoko razvijenoj zračnoj luci koja će otvoriti nove prilike za gospodarski rast, daljnji razvitak turizma i povezivanje našega prostora sa svijetom. Zato ostajemo partner Gradu Mostaru i u vremenu pred nama, sigurni u to kako rezultati, poput ovoga današnjega, ne će izostati – izjavila je predsjednica Buhač, poželjevši da i ovaj projekt poluči mjerljive pokazatelje i bude poticaj novim iskoracima.

Ugovor je, s predstavnicima SkyAlpsa, potpisao mostarski gradonačelnik Mario Kordić, a svečanosti su pribivali i federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić, ravnatelj BHANSA-e Davorin Primorac te ravnatelj Zračne luke Mostar Marko Đuzel. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije