Ovaj osvježavajuć ljetni desert mogao bi oduševiti ljubitelje cheesecakea. Torta od jogurta s malinama sočna je i ukusna te vrlo jednostavna za pripremu.
SASTOJCI ZA TORTU
- 3 čvrsta jogurta (cca 6 dcl)
- 120 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 6 listića želatine
- 2 vrhnja za šlag (cca 4 dcl)
- 2 mjerice malina (između 400 i 500 grama)
SASTOJCI ZA PODLOGU:
- 125g rastopljenog maslaca
- 250g prhkih keksa
- 2 žlice smeđeg šećera
PRIPREMA TORTE
1. Kekse sameljite, pomiješajte sa šećerom te dodajte otopljeni maslac. Smjesu utisnite u kalup željena promjera i pecite od 3 do 5 min na 180 Celzijevih stupnjeva. Pustite podlogu da se ohladi.
2. Izmiksajte jogurt i šećer. Prema uputama pripremite želatinu i dodajte je jogurtu.
3. Mikserom istucite šlag, dodajte ga kremi i sve dobro izmiješajte. U kalup s podlogom od keksa poslažite maline, prelijte ih kremom i stavite u hladnjak preko noći. Po želji je nakon hlađenja možete ukrasiti sa svježim malinama ili napraviti preljev od bobičastog voća.
Dobar tek!