fup i europol

Bosanska Krupa: Provjera društvenih mreža i telefona osumnjičenih za terorizam

Armin Durgut/Pixsell
26.10.2024.
u 13:59

Federalna uprava policije u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova Unsko-sanske županije, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Unsko-sanske županije, poduzela je niz mjera i radnji u vezi s terorističkim napadom na Policijsku postaju u Bosanskoj Krupi, prilikom kojeg je jedan policijski službenik ubijen, dok je drugi zadobio teške tjelesne ozljede.

Kako se navodi u priopćenju, odmah nakon navedenog događaja policijski službenici Federalne uprave policije, po nalogu postupajuće tužiteljice Županijskog tužiteljstva Unsko-sanske županije, uključeni su u rad na ovom predmetu. Proveden je operativni rad na terenu te su prikupljene određene informacije i saznanja u vezi s terorističkim napadom na Policijsku postaju Bosanska Krupa, koje su dostavljene Ministarstvu unutarnjih poslova Unsko-sanske županije i Županijskom tužiteljstvu Unsko-sanske županije.

Federalna uprava policije putem međunarodne policijske suradnje stupila je u kontakt s EUROPOL-om radi prikupljanja korisnih informacija o profilima na društvenim mrežama koje je koristio maloljetni počinitelj.

Istražitelji Federalne uprave policije i službenici Centra za forenziku FUP-a u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova USŽ proveli su službenu radnju otvaranja i pretraživanja oduzetih mobilnih telefona koje je koristio maloljetni počinitelj kaznenog djela.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije