Ekskluzivno doznajemo

Brza reakcija policije spriječila veći incident, policija misli da je obračun dogovoren

20.10.2024.
u 23:00

Policija vjeruje da je neprijateljstvo započelo ranije tijekom dana, a da je sporni grafit poslužio samo kao povod za eskalaciju. Grafit su crtali Ultrasi nakon čega su ih napali iz skupine Red Army.

U Mostaru je večeras došlo do sukoba između navijačkih skupina nogometnih klubova Zrinjskog i Veleža. Incident je započeo, prema preliminarnim informacijama iz policijskih izvora, kao posljedica spora oko grafita, iako se sumnja da bi sukob mogao imati dublje korijene. Naime, policija ima informacije da je neprijateljstvo započelo ranije tijekom dana, a da je sporni grafit poslužio samo kao povod za eskalaciju. Grafit su u središtu Mostara crtali Ultrasi nakon čega su ih napali iz skupine Red Army.  

Policija je pravodobno djelovala te se pokazalo da su snage već bile raspoređene na ključnim lokacijama u gradu prije nego što je sukob izbio. Prema informacijama iz policije, na teren su poslani policajci radi preventivnih mjera, a nazočnost policijskih snaga je omogućilo brzu kontrolu situacije i spriječilo širenje nasilja.

Ozlijeđeni i privedeni

Prema dosadašnjim informacijama, u sukobu su ozlijeđene i privedene osobe, uključujući maloljetnike. Policija nastavlja pretragu grada kako bi pronašla dodatne sumnjive osobe koje su možda sudjelovale u incidentu. Zasad se čini da su među ozlijeđenima samo sudionici sukoba, dok su građani i policajci ostali neozlijeđeni.

Spriječena veća eskalacija

Iako su se na društvenim mrežama pojavili komentari koji minimiziraju značaj sukoba, policijski izvori naglašavaju da je brza i učinkovita reakcija spriječila eskalaciju koja je mogla dovesti do ozbiljnijih posljedica. "Ovo je bio širi problem, ali zahvaljujući ispravnom i brzom djelovanju policije, situacija je stavljena pod kontrolu", izjavio je jedan policijski službenik. 

Nastavak istrage i apel na smirenost

Policija nastavlja s istragom i poziva građane na smirenost, apelirajući na izbjegavanje daljnjih sukoba i provokacija. Također su uputili poruku roditeljima da obrate pažnju na aktivnosti svojih maloljetnih članova obitelji, s obzirom na to da su neki od sudionika i ozlijeđenih maloljetnici.

Sukobi između navijačkih grupa u Mostaru nisu rijetkost. Policija će i dalje biti prisutna u gradu, a građani se pozivaju na suradnju kako bi se očuvala sigurnost u Mostaru i spriječili daljnji incidenti. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije