Svi ponekad tražimo neki jednostavan kolač koji se može napraviti bez puno muke, a naš je današnji prijedlog primjer slastice koju baš svatko može pripremiti bez ikakvih problema. Uz to je iznimno fina i kremasta, pogodna za sve one prilike kada nemate na raspolaganju puno vremena.
Brzi kolač s bananama može se napraviti za samo 15 minuta posla i kada to kažemo zaista ne pretjerujemo. Krema se radi na bazi pudinga od vanilije, a u nju smo dodali maslac (prema želji možete koristiti i margarin), kao i kiselo vrhnje. Za sada je zaista jednostavno, zar ne?
BRZI KOLAČ S BANANAMA KOJI NAJVIŠE VOLE DJECA
Za punoću okusa koristili smo natrgane Petit Beurre kekse koje smo umijesili u kremu. Kremu smo potom naslagali u dva sloja, te između njih poredali narezane banane. Žlicom smo sve lijepo oblikovali i popunili praznine, te na kraju sve prekrili slojem šlaga. Mi najviše volimo onaj mliječni od slatkog vrhnja, ali prema želji možete koristiti i biljni ako vam je tako draže.
I to je to. Najviše vremena otići će zapravo na hlađenje budući da je ovaj brzi kolač s bananama najbolji kad se upravo izvadi iz frižidera. Osvježavajuć je, kremast i jako fin, a djeca će njime biti oduševljena. Sve detalje pogledajte u novom videoreceptu:
Sastojci
- 3 vrećice praška za puding od vanilije
- 9 žlica šećera
- 1200 ml mlijeka
- 300 grama petit beure keksa
- 200 grama maslaca ili margarina + za podmazivanje protvana
- 100 grama kiselog vrhnja
- 4 banane
- 300 ml vrhnja za šlag
Upute
- Spojiti prašak za puding i šećer, i kratko promiješati.
- Odvojiti dio mlijeka da se razmuti smjesa pudinga i šećera.
- Ostatak mlijeka staviti kuhati i kad prokuha maknuti sa strane, uliti razmućenu smjesu i skuhati puding.
- U još vrući puding umiješati narezani maslac, a nakon toga i kiselo vrhnje.
- Kekse razlomiti prstima na male komade i isto ubaciti u smjesu, te sve dobro promiješati.
- Protvan namazati s maslacem i u njega istresti pola smjese.
- Očistiti banane, razrezati ih po dužini na pola i poredati u protvanu.
- Preko banana staviti ostatak smjese i žlicom je utisnuti između banana.
- Smjesu staviti u frižider na hlađenje 2 sata.
- Nakon 2 sata izraditi vrhnje za šlag u šlag, premazati preko žute smjese i opet staviti u frižider da se dobro ohladi prije posluživanja, najbolje preko noći.