Sastojci:
3 žlice listića badema (oko 75 g),
6 žlica šećera, 1
i 1/4 šalice brašna (oko 160 g),
¼ žličice soli,
6 žlica hladnog maslaca (oko 90 g),
350 g čokolade (50 posto kakaa),
300 ml slatkog vrhnja,
1 žličica ekstrakta vanilije
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Sitno sameljite bademe. Pomiješajte ih s brašnom, šećerom i solju te dobro izmiješajte. Dodajte hladni maslac narezan na listiće i izradite rukama u mrvičastu smjesu, piše 24sata.hr.
Prebacite tijesto u kalup pa utisnite u dno i uz rubove. Pecite otprilike 20 minuta, sve dok ne poprimi zlatnu boju, pa pustite da se potpuno ohladi.
Zagrijte vrhnje pa ga prelijte preko nasjeckane čokolade. Miješajte dok se ne otopi i umiješajte vaniliju. Prelijte ganache preko ohlađenog prhkog tijesta i pustite da se hladi sat vremena. Poslužite uz lagano tučeno slatko vrhnje!