pomažu stanovništvu ugroženom poplavama

Caritas Kotorske biskupije u posjetu župama u dolini Neretvice: Pokušat će se probiti pokušati do odsječenih sela

Foto: KT
1/2
08.10.2024.
u 21:31

Volonteri Caritasa će se tijekom svog boravka na teritoriju ovih vjerničkih zajednica pokušati probiti do odsječenih sela: Ljesovina, Krtići, Budišnja Ravan, Požetva, Bare, Jasenik, Seonica i Sultići u kojima je nastanjeno 30-ak župljana.

Volonteri Caritasa Kotorske biskupije, na čelu s ravnateljem vlč. Željkom Paskovićem, 8. listopada stigli su na teritorij župa u dolini Neretvice: Podhum-Žitače, Obri i Solakova Kula, kako bi pomogli stanovništvu ugroženom poplavama.

Caritas Kotorske nadbiskupije, u suradnji s Hercegovačko-neretvanskom županijom, županijskom civilnom zaštitom te župnicima fra Ivicom Karatovićem i vlč. Marinom Marićem, stigao je na poplavama pogođeno područje u dolini rijeke Neretvice kako bi pomogao unesrećenim župljanima s neophodnim lijekovima, hranom, vodom i higijenskim potrepštinama koje su omogućili Dobrovoljno vatrogasno društvo Tivat, Vavić company i ribarnica Deković.

Kako je za Katolički tjednik kazao župnik župa Obri i Solakova Kula vlč. Marić, volonteri Caritasa će se tijekom svog boravka na teritoriju ovih vjerničkih zajednica pokušati probiti do odsječenih sela: Ljesovina, Krtići, Budišnja Ravan, Požetva, Bare, Jasenik, Seonica i Sultići u kojima je nastanjeno 30-ak župljana.

Djelatnici Caritasa spavat će u sjedištima župa Obri i Podhum/Žitače, a svoj posjet okončat će u subotu 12. listopada.

Podsjetimo, župe u dolini rijeke Neretvice teško su pogođene poplavama koje su 4. listopada pogodile BiH. Među više od 20 žrtava je i Veseljko Anđelić iz župe Podhum/Žitače.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije