Cheesecake je zadnjih godina jedan od najpopularnijih deserata u kojemu se miješaju razni okusi i boje. Naučite pripremiti klasičnu verziju savršenog cheesecakea uz jednostavan recept i brzu pripremu. Nakon što isprobate ovaj recept, kasnije sami prilagodite sastojcima i okusima vlastitu verziju omiljenog kolača, piše Dnevno.hr.
Sastojci:
200 g mljevenog keksa
100 g maslaca
500 g krem-sira
200 g šećera
4 jaja
1 limun (sok i ribana korica)
1 žličica vanilin šećera
Priprema:
Dobro pomiješajte kekse s otopljenim maslacem. Dno kalupa lagano namastite i obložite izrezanim papirom za pečenje. Utisnite dobro smjesu keksa i ostavite u hladnjak dok pripremate kremu. Umutite sir sa šećerom da dobijete glatku smjesu. Dodajte jaja, jedno po jedno, uz neprestano miješanje. Dodajte sok i koricu limuna te vanillin šećer i dobro promiješajte. Prelijte kremu preko podloge od keksa. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 40 minuta.