Čokolada torta koju nije potrebno peći idealna je za sve ljetne proslave, nenajavljene goste ili kad se jednostavno zaželite slatkog, a ne da vam se uključivati pećnicu. Za svilenkastu i bogatiju kremu umiješajte tučeno vrhnje i Lino Ladu i dobit ćete kombinaciju za savršenu čokoladnu tortu čiji recept donosi blogerica Nina Mrvica.
SASTOJCI
ZA PODLOGU:
200 g čokoladnih zobenih keksa
90 g maslaca
ZA KREMU:
1 Krema za kolače od čokolade (150 g)
300 ml mlijeka (hladnog)
500 ml Šlaga 5+
200 g mascarpone sira
4 žlice Lino Lade Gold Creamy
Priprema
1. Pripremite kalup za tortu Ø 20 cm. Na dno kalupa postavite papir za pečenje kako biste lakše odvojili podlogu.
2. Kekse usitnite u sjeckalici. Maslac stavite u posudu s debljim dnom te ga otopite na vatri. Maslac odmah dodajte mljevenim keksima, kratko promiješajte da se sve sjedini te stavite u pripremljen kalup, prenosi Coolinarika.
3. Podlogu utisnite koristeći dno čaše ili slično. Zatim podlogu stavite u hladnjak dok ne pripremite kremu.
4. Za kremu uspite kremu za kolače u posudu od električnog miksera ili običnu posudu. Dodajte hladno mlijeko i šlag 5+ te miksajte dok ne dobijete kremu. Potom dodajte Lino Ladu Gold Creamy i mascarpone te ponovno sve sjedinite mikserom.
5. Odvojite nekoliko žlica kreme, stavite ih u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom kako biste ukrasili tortu. Ostatak torte nanesite u kalup preko podloge. Poravnajte površinu pa ukrasite preostalom kremom. Stavite u hladnjak na dva sata ili preko noći.
6. Torti maknite obruč kalupa te stavite na stalak za torte.
Savjet
Količinu Lino Lade Gold Creamy prilagodite ovisno o tome koliko izražen čokoladni okus volite. Tortu možete ukrasiti i svježim voćem.