Budući da čisto ekstra djevičansko maslinovo ulje i tamna čokolada imaju blagu gorčinu, čine savršenu kombinaciju. Pašu ta dva sastojka i u jednostavnoj torti koja neće dugo izdržati u vašem domu. Sve što treba je pomiješati i izmiksati par sastojaka i staviti peći kako bi dobili desert koji se topi u ustima. Cimet ovdje daje dašak začina, a slobodno se možete poigrati i s vrućim preljevom u kojem se može otopiti kakao prah, poput kave, crnog vina, soka od naranče ili bilo kojeg drugog aromatičnog čaja. Svaki od njih torti će dati svoju notu. Ili možete poslužiti s malo tučenog vrhnja ili kuglicom sladoleda na vrhu.
Sastojci:
177 ml ekstradjevičanskog maslinovog ulja
118 ml soka od naranče
50 g sirovog kakaa
1/2 žličice cimeta
prstohvat soli
200 g šećera
3 velika jaja
vanilija
135 g brašna
1/2 žličice praška za pecivo
Priprema:
Zagrijati pećnicu na 160 °C. Sok od naranče zagrijati do vrenja pa dodati kakao, cimet i sol. Staviti sa strane da se ohladi. U drugoj posudi miksati jaja sa šećerom i vanilijom. Kad jaja budu pjenasta, polako dodavati maslinovo ulje.
Smanjiti brzinu pa dodati sok od naranče s kakaom. Postupno dodati brašno s praškom za pecivo. Prebaciti u kalup promjera 22 cm i peći oko 35-45 minuta ili dok čačkalica bude čista kada njome provjerite sredinu. Prebaciti tortu na rešetku i ostaviti da se ohladi.