završen važan projekt

Čović otvorio Sportsku dvoranu Žabljak u Usori: Ovo će biti mjesto okupljanja i jačanja zajedništva

sportska dvorana u Usori
26.09.2024.
u 21:19

"Nastavit ćemo graditi najbolje što znamo, kako bismo vama omogućili život dostojan suvremenog europskog čovjeka. Mi smo jedna velika obitelj koja je uvijek uz vas, a kroz Hrvatski narodni sabor i Hrvatsku demokratsku zajednicu BiH želimo to zajedništvo prenijeti u svaki kutak naše Bosne i Hercegovine, a posebno u našu Usoru.", poručio je Čović

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović nazočio je danas svečanom otvorenju Sportske dvorane Žabljak u Usori. Ovaj značajan projekt donosi novi prostor za sportske i obrazovne aktivnosti, čime se dodatno poboljšava kvaliteta života žitelja Usore i šire zajednice.

Načelnik općine Usora Zvonimir Anđelić, dočekao je Čovića i izaslanstvo te izrazio zadovoljstvo zbog završetka ovog važnog projekta. Naglasio je kako će dvorana postati mjesto gdje će mladi razvijati svoje talente, a žitelji općine okupljati se na sportskim i kulturnim manifestacijama: "Ovo je jedan od najsretnijih dana u Usori. Već od sutra naša srednja i osnovna škola imat će novi prostor za našu djecu, što me iznimno raduje jer otvara nove mogućnosti. I nećemo na tome stati," istaknuo je Anđelić.

Čović je naglasio važnost ovog projekta za unaprjeđenje svakodnevnog života u Usori. Istaknuo je kako će nova dvorana mladima omogućiti bolje uvjete za razvoj kroz sport i obrazovanje te služiti kao mjesto okupljanja i jačanja zajedništva u lokalnoj zajednici: "Uz sve izazove s kojima se naša mladost suočava u suvremenom svijetu, posebice s novim tehnologijama, vjerujem da danas većinu vremena provode uz mobilne telefone. Ova dvorana omogućit će im da dio toga vremena iskoriste na kvalitetan način, družeći se, stvarajući prijateljstva i socijalizirajući se. Od prvog dana kada smo počeli dolaziti u Usoru, svake godine ostvarujemo nešto novo. Danas bih želio istaknuti: postoji li ijedan projekt koji ste započeli, a da ga niste priveli kraju? To je ono što posebno želim naglasiti za budućnost naše mladosti, koju vidimo ovdje pred nama. Nastavit ćemo graditi najbolje što znamo, kako bismo vama omogućili život dostojan suvremenog europskog čovjeka. Mi smo jedna velika obitelj koja je uvijek uz vas, a kroz Hrvatski narodni sabor i Hrvatsku demokratsku zajednicu BiH želimo to zajedništvo prenijeti u svaki kutak naše Bosne i Hercegovine, a posebno u našu Usoru."

Predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara, kazala je: "Imam priliku često obilaziti i mjesta gdje nas ima malo i gdje nas ima puno, a svaka je sredina podjednako važna. Današnji dan je dokaz da se, ako sanjate velike snove, oni uvijek ostvare – Usora je to pokazala. Drago mi je da je još jedan projekt iza nas. Ovo su generacijski projekti, a zadovoljstvo svih stanovnika Usore to najbolje potvrđuje. Vjerujem da će ovakvih projekata, na dobrobit cijele zajednice, biti još puno u cijeloj Bosni i Hercegovini. Ovo su preduvjeti za opstanak ljudi na ovim prostorima."

Tijekom svečanosti, istaknuto je da je projekt izgradnje dvorane započeo 2019. godine kao rezultat uspješne suradnje izvršne i zakonodavne vlasti u Bosni i Hercegovini, uz značajnu podršku Vlade Republike Hrvatske. Dvorana je izgrađena kako bi zadovoljila potrebe svih žitelja općine Usora za modernim sportskim i kulturnim sadržajima, te će od danas biti središte sportskih događaja i okupljanja mladih iz regije.

Uz predsjednika Čovića, svečanom otvorenju nazočili su i zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Darijana Filipović, predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Josip Martić, predstavnici vjerskog, društvenog i gospodarskog života te brojni drugi uvaženi gosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije