Susret s Kersti Kaljulaid

Čović predsjednicu Estonije pozvao u posjet BiH

26.10.2017.
u 12:49

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović susreo se s Kersti Kaljulaid, predsjednicom Republike Estonije. 

Tema sastanka bile su euroatlantske integracije BiH, s posebnim naglaskom na preostal obveze za dobivanje kandidacijskog statusa za članstvo u EU, te aktiviranje MAP-a za članstvo u NATO.

Dragan Čović informirao je Kaljulaid o napretku BiH na europskom putu, istaknuvši potpunu predanost svih političkih aktera u BiH europskoj budućnosti.

Kazao je, također, kako će se sve obveze ispuniti na vrijeme, kako bi BiH već početkom sljedeće godine mogla dobiti kandidacijski status.

Kaljulaid je pohvalila napore BiH kada su u pitanju euroatlantske integracije, te iskazala punu potporu ispunjenju preostalih uvjeta.

Kako je Estonija 1. srpnja 2017. preuzela šestomjesečno predsjedanje Vijećem EU, te je kao jedan od prioriteta navela unapređenje europskog otvorenog i inovativnog gospodarstva razvitkom poslovnog okruženja kojim se podupiru rast i konkurentnost temeljeni na znanju, razgovaralo se i o mogućnostima unapređenja gospodarskih odnosa naših dviju zemalja.

Također je iskazan obostrani interes za suradnju u području kulture i obrazovanja, posebice povezivanja sveučilišta iz obje zemlje.

Na kraju susreta, predsjedatelj Predsjedništva BiH Čović zahvalio je predsjednici Kaljulaid na gostoprimstvu i pozvao je u posjet BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?