Jabuke i borovnice mogu biti predobar spoj u ovoj sočnoj piti.
Sastojci
500 g bezglutenskog brašna
120 g šećera
250 g maslaca
2 jaja
500 g jabuka
300 g borovnica
1 vanilin šećer
100 g šećera
malo cimeta
Priprema
- Od brašna, šećera, maslaca i jaja zamijesite glatko tijesto. Podijelite ga na dva dijela - veći dio stavite na hlađenje u hladnjak, a manji stavite u zamrzivač, piše Index.hr.
- Jabuke ogulite i naribajte te ih stavite dinstati sa šećerom dok tekućina ne ispari. Ohladite ih, a zatim ih pomiješajte s vanilin šećerom i borovnicama te pospite cimetom.
- Donji dio tijesta razvaljajte na papiru za pečenje i stavite u kalup. Stavite nadjev i na njega naribajte manji dio tijesta. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a zatim smanjite na 180 i pecite 20 do 25 minuta. Pospite šećerom u prahu.