isprobajte

Čupavci, zdravija još bolja verzija omiljenog klasika

čupavci
Shutterstock
04.02.2024.
u 20:20

Čupavci su omiljeni kolači jer su jednostavni za pripremu, a sastojci su takvi da odgovaraju gotovima svima. Donosimo zdraviju verziju ovog omiljenog kolača. Recept je s Makronovine radionice "Blagdanske slastice, kolači i keksi", a iako su blagdani iza nas, vrijeme za uživanje u kolačima je sada, piše miss7zdrava.24sata.hr

Sastojci za biskvit:

  • 2 šalice brašna 850 
  • šalica kukuruznog brašna
  • 100 g badema (mljeveni)
  • 2 žlice praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 šalice suncokretovog ulja (hladno prešano, za prženje)
  • 2/3 šalice agavinog sirupa (dobra zamjena za slatki okus šećera)
  • 2 ½ šalice mlijeka (sojino ili zobeno s vanilijom)
  •  šalica vode

Priprema biskvita

Pomiješati sve suhe sastojke. Posebno pomiješati tekuće sastojke koje se potom umiješaju u suhe sastojke te se radi tekuća smjesa koju potom stavite u nauljeni lim. Peći u velikom plitkom limu za pečenje 20 minuta na 180 stupnjeva C (dobiju se manji i tanji komadići) ili u manjem, a višem limu (veći komadi biskvita). U drugom slučaju potrebno je produljiti vrijeme pečenja dok biskvit na rubovima ne porumeni.

Sastojci za preljev

  • 6 žlica kakao praha
  • 2 žlice aru praha
  • 1/2 šalice agavinog sirupa
  • 2 šalice mlijeka (možete koristiti sojin ili zoben napitak s vanilijom)
  • šalica vode
  • naranča (sok i naribana korica)
  • kokosovo brašno

Priprema

Pomiješati prva tri sastojaka. Dodavati postupno tekućinu i kuhati kratko dok se ne zgusne. Dodati na kraju narančinu koru i sok. Biskvit narezati na kocke / pravokutnike te svaki pojedini komad umočiti u preljev te potom uvaljati u kokosovo brašno.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije