Dizano tijesto će vam najbolje uspjeti uz jedan tajni sastojak: Sigurno ga imate u kuhinji

02.06.2024.
u 09:21

Svi koji dosta vremena provode u kuhinji znaju koliko znače trikovi koji mogu olakšati pripremu nekog jela. Onima koji se često upuštaju u zahtjevan zadatak ovaj savjet će biti zlata vrijedan.

Naime, ako često mjesite tijesto kojem je potrebno vrijeme da odstoji i da se podigne, dodajte mu namirnicu koju sigurno imate u kuhinji, a to je – krumpir.

Kako ga tretirati?

Bitno je da prije nego što ga dodate tijestu, operete i skuhate posebno s ljuskom. Pričekajte da se ohladi pa ga oljuštite, izrendajte, dodajte vrlo malo maslaca i zgnječite. Tek onda u njega dodajte sve sastojke za tijesto, dakle prvo njega „sređujete“ pa tek onda sve ostalo, prenosi krstarica.com

Kako krumpir doprinosi tijestu?

Idealan je sastojak kruha u kojem ide kvasac jer pomaže da se dobije hrskava i zlatna kora zbog prirodnih šećera u sebi, a mekane sredine. Osim toga, djeluje kao prirodni regenerator za tijesto omogućavajući kvascu lakše rukovanje i miješanje. Krumpir upija dodatnu vlagu u fazi miješanja, stvarajući tako veoma glatko i savitljivo tijesto.

Kruh se onda peče ravnomjerno, s lijepim mrvicama jer škrob u krumpiru pomaže da se razvije prava struktura tijesta, piše „Potato goodness“.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije