zadržat će isti okus

Dobra vijest za ljubitelje čokolade: Nestle smanjuje šećer u svojim proizvodima za 40%

Nestle
02.12.2016.
u 21:52

Švicarski prehrambeni gigant Nestle objavio je da su njegovi istraživači pronašli način da smanje šećer za 40% u čokoladi, a da ona svejedno zadrži isti okus, prenosi BBC.

Prema ovom otkriću koji je Nestle patentirao, šećer u čokoladi bio bi drukčije strukturiran, zahvaljujući čemu bi potrebna količina bila znatno manja. Ovaj se šećer naime, rastapa puno brže, što zavarava okusne pupoljke i povećava slatkoću.

Nova vrsta šećera počet će se koristiti u Nestleovim proizvodima od 2018. Glavni tehnološki menadžer nazvao je ovo "revolucionarnim otkrićem".

Iako se količina šećera u postojećim čokoladama razlikuje, tipični je postotak šećera u čokoladi čak 50%. Kod bijelih čokolada može biti i 60%.

Nestle je počeo sa smanjivanjem šećera u svojim proizvodima još 2007. kad je uveo "globalnu politiku redukcije šećera", prenosi Index.hr.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije