Švicarski prehrambeni gigant Nestle objavio je da su njegovi istraživači pronašli način da smanje šećer za 40% u čokoladi, a da ona svejedno zadrži isti okus, prenosi BBC.
Prema ovom otkriću koji je Nestle patentirao, šećer u čokoladi bio bi drukčije strukturiran, zahvaljujući čemu bi potrebna količina bila znatno manja. Ovaj se šećer naime, rastapa puno brže, što zavarava okusne pupoljke i povećava slatkoću.
Nova vrsta šećera počet će se koristiti u Nestleovim proizvodima od 2018. Glavni tehnološki menadžer nazvao je ovo "revolucionarnim otkrićem".
Iako se količina šećera u postojećim čokoladama razlikuje, tipični je postotak šećera u čokoladi čak 50%. Kod bijelih čokolada može biti i 60%.
Nestle je počeo sa smanjivanjem šećera u svojim proizvodima još 2007. kad je uveo "globalnu politiku redukcije šećera", prenosi Index.hr.