Predsjednik SNSD-a

Dodik: SNSD ne može formirati skupštinsku većinu u Banjoj Luci, odredit ćemo 11 vijećnika

milorad dodik snsd
Fena
14.10.2024.
u 19:31

- Odlučili smo da svi naši kanidati za vijećnike potpišu bjanko ostavke, a mi ćemo donijeti odluku koji će biti vijećnici u Skupštini grada Banja Luka - istaknuo je Dodik.

Predsjednik SNSD-a RS Milorad Dodik izjavio je večeras u Banjoj Luci da ta najveća stranka u RS-u ne može osigurati skupštinsku većinu u Skupštini grada Banja Luka.

- Analiza izbora pokazala je da je našeg kandidata za gradonačelnika Banja Luke Nikolu Šobota podržao samo SPS Gorana Selaka, a da su svi ostali naši koalicijski partneri podržali Draška Stanivukovića. Evo, Nenad Stevandić je govorio Banja Luka bez blokada, pa eto im sada, samo što moraju preuzeti odgovornost za sve što se događa u Gradu - poručio je Dodik.

On je to rekao nakon višesatnog sastanka sa članovima Gradskog odbora SNSD Banja Luka.

- Odlučili smo da svi naši kanidati za vijećnike potpišu bjanko ostavke, a mi ćemo donijeti odluku koji će biti vijećnici u Skupštini grada Banja Luka. Ja ću odobriti tko će biti vijećnik ispred SNSD. Podsjećam da ćemo imati 11 vijećnika, a imali smo devet - istaknuo je Dodik.

Kako je dodao, jasno je čuo kako gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković kaže “da ne želi formirati većinu sa SNSD-om”.On je najavio da će Vlada RS razmotriti na koji način će dalje financirati projekte za razvoj Banja Luke.

- Sve što su otvorili i grade u Banjoj Luci je financirala Vlada iz proračuna RS. Kružne tokove, most u Česmi, pa dali smo pet milijuna KM za rekonstrukciju kuće Milanovića u centru, a službenici Gradske uprave su izreketirali izvođače radova za 500.000 KM. To je teško dokazivo, ali tako je - dodao je Dodik. Dodao je da se SNSD priprema za Opće izbore 2026. godine.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić izjavio je da je zadovoljan rezultatima nedavnih izbora na kojima je ta stranka u Banjoj Luci osvojila skoro 33.000 glasova.

- Uslijedit će i reorganizacija Gradskog odbora, donijet ćemo mjere za dalji rad u suradnji s republičkom razinom- naveo je Đajić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije