Ako ste se ikad pitali zašto vaši krumpirići nisu tako fini kao oni iz restorana, tajna je u malim koracima velikih majstora kuhanja.
I upravo su ti majstori odlučili podijeliti nevjerojatno jednostavne načine kako da i vaši krumpirići ispadnu savršeni baš svaki put!
1. Upotrebljavajte klasični domaći krumpir, tamne kore i s crnim točkicama. Krumpir ne mora izgledati savršeno da bi okus bio takav, piše Greatist.com.
2. Krumpir ne smijete narezati pretanko jer će tijekom prženja prije zagorjeti izvana, nego se ispeći iznutra.
3. Uklonite višak vode tako što ćete ih zamotati u krpu, a svaki krumpir (što tvrde da je tajni sastojak) pospite s malo kukuruznog škroba od kojeg će krumpirići biti posebno hrskavi.
4. Dodajte malo maslinova ulja
5. Nemojte ih previše stisnuti tijekom pečenja
6. Najbolja temperatura za pečenje je 230 Celzijevih stupnjeva
7. Idealno ih je peći od 20 do 25 minuta, uz povremeno okretanje.