NUŽAN KOLEKTIVNI IMUNITET

Dva nova slučaja zaraze ospicama, nužno cijepljenje

11.10.2024.
u 16:47

Nastavlja se pad morbiditeta, ali se epidemiološka situacija i dalje kvalificira kao nepovoljna. Još se nisu stekli uvjeti za ukidanje epidemije

Proteklog tjedna registrirana su dva nova slučaja zaraze od ospica na području Zeničko-dobojske županije, oba na području Grada Zenica– potvrdila je Feni županijska ministrica zdravstva Aida Salčinović. Ona je istakla kako su i unazad mjesec dana novi slučajevi zaraze evidentirani samo na teritoriju grada Zenica, gdje je tjedan ranije bilo evidentirano pet novozaraženih. Ukupan broj zaraženih od ospica u toj županiji od početka godine je 1.504 , a do 19. srpnja, kada je bilo evidentirano 1.209 slučajeva, proglašena je i epidemija ove zaraze u ZDŽ-u.

- Nastavlja se pad morbiditeta, ali se epidemiološka situacija i dalje kvalificira kao nepovoljna. Još se nisu stekli uvjeti za ukidanje epidemije na području našeg kantona pa roditelje pozivamo da svoju djecu cijepe te nam pomognu da dođemo do cilja od 95 posto cijepljenih, što bi nam garantiralo stjecanje kolektivnog imuniteta- kazala je ministrica Salčinović. Epidemija će biti ukinuta nakon što u dva tjedna izvješća ne bude novozaraženih nakon što prođe period od 15 dana inkubacije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije