U Orašju održani 27. Oldtimer susreti sa 100-tinjak vremešnih, ali održavanih vozila

Džipom iz 1945. stigla i Marica iz Đakova, najduži put prevalio Slovenac Silvestar

storyeditor/2024-08-21/old.png
22.08.2024.
u 20:22

Grad na Savi bio je središte okupljanja ljubitelja vremešnih motornih vozila. Oraški Oldtimer klub "Posavac" organizator je, zapravo, najdugovječnijeg susreta oldtimeraša u BiH koji organiziraju već 27 godina, time gotovo tri desetljeća uspješna rada. Imaju više od 30 članova s iznimno respektabilnim voznim parkom na dva i četiri kotača, piše Večernji list BiH.

Tradicionalna manifestacija ove je godine okupila oko 100 povijesnih, vremešnih vozila koja su plijenila pozornost. Susret je ponovno povezao zaljubljenike u oldtimere iz BiH, Hrvatske, Slovenije i Srbije, pa je tako i turistički projekt kluba. Nakon okupljanja u Motokampu "Posavac", bogat program počeo je defileom u kojem su prošli 30-ak km, a sudionici su zastali i u novom parku u Orašju kod spomenika pokojnom glumcu Ivi Gregureviću, počasnom članu Oldtimer kluba "Posavac", te mu iskazali poštovanje. Bila je to prigoda, ususret Danima hrvatskog filma "Ivo Gregurević" u Orašju, još jednom podsjetiti se na glumčevo grandiozno djelo.

- Ivo je od samog osnivanja našeg kluba počasni član i od nas je dobio posebno priznanje za doprinos razvoju Oldtimer kluba "Posavac" - kazao je predsjednik kluba Krunoslav Draganović, ponosni vlasnik oko 50 oldtimera, čiji broj stalno raste.

Na susretu smo upoznali Maricu Bahman iz Đakova koja je vozila džip Willus iz 1945. godine. Kaže nam, vezanost uz stara vozila teško je opisati, jer samo oni koji imaju takvo vozilo znaju što je to. Tu su i redoviti gosti iz Velike Gorice - Oldtimer klub "Turopolje". Zaslužan za tu poveznicu je dopredsjednik kluba Vlado Spajić, rodom iz Garevca (Modriča).

- Životni put moga je oca 70-ih 20. st. odveo u Goricu, sudjelovao sam u utemeljenju tamošnjeg oldtimer kluba, a onda se povezao s rodnom Posavinom - kazao nam je Vlado.

Slobodan Stakić na susret je stigao iz Bačke Palanke. Kaže, u Orašju je lijep susret, razmijene se informacije, pokažu što imaju i pomažu jedni drugima. Silvestar Gobac iz Slovenije stigao je starim Opel Kadetom i prešao je sa svojim kolegama najdalji put do Posavine. Na susrete u Orašje stigao je Dževad Vereget, umirovljeni policajac iz Osijeka, već 15 godina član OT kluba "Našice", i to popularnim "tristaćem", proizvedenim 1968. Kaže kako je bio jako zapušten i nekoliko puta preprodavan pa je utrošio tri godine za restauraciju. Za isticanje su i domaći oldtimeraši te impozantna kolekcija dr. Zorana Budimića iz Orašja koji starim Mercedesom uvijek oduševljava promatrače. Perica Vrdoljak iz Domaljevca stigao je vozilom Renault 4, posljednja proizvodnja iz 1991. Redoviti sudionik susreta Emir Nešić, predsjednik OT kluba "Živinice", stigao je Zastavom 101 GTL 55 iz 1985., koja je, kaže, u bojama ekspedicije Kragujevac - Kilimandžaro, kada su stojadini išli za Afriku. - Ovim sam hobijem "zarazio" dosta prijatelja i rodbine, svi oldtimeraši su kao jedna obitelj, putujemo i uživamo - kazao je Nešić. Sudionici susreta posjetili su i OPG "Slaven" u Domaljevcu, gdje ih je vlasnik srdačno ugostio, nakon čega su u defileu ponovno se vratili u kamp, gdje su dodijeljena priznanja, pehari i zahvalnice.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije