Tradicionalno se u Engleskoj poslužuju uz popodnevni čaj, ali danas su popularne i kao omiljeni doručak.
Zašto su tako popularna poslastica već stotinama godina i vama će biti jasno jednom kad ih isprobate!
Potrebni sastojci:
- 360 ml mlijeka
- 400 g brašna
- 2 žlice šećera
- 1 žličica praška za pecivo
- 1,5 žličica suhog kvasca
- 250 ml mlake vode
- 1 žličica soli
- Ulje
- Za posluživanje maslac ili pekmez
Priprema:
- Zagrijte mlijeko u tavi, ono mora biti toplo, ne kipuće
- Pomiješajte mlijeko, brašno, šećer i kvasac u velikoj posudi
- Sad dodajte pola vode koje ste pripremili i pomiješajte
- Dodajte polako vodu dok smjesa ne postane ljepljiva i glatka
- Omotajte prozirnom folijom i ostavite na toplom mjestu dok smjesa ne naraste, otprilike sat vremena
- Sad u smjesu dodajte sol i prašak za pecivo
- Zagrijte veliku tavu na srednje jaku vatru i pošpricajte je uljem
- Uzmite male okrugle kalupe, stavite u tavu te u njih dodajte smjesu
- Pecite tako 5 minuta dok se ne pojave male rupice na površini
- Okrenite i pecite još 3 minute
- Izvadite i poslužite uz puno maslaca ili pekmeza