znanstvenici otkrili

EVO KOJE VOĆE ČUVA BUBREGE: Može dramatično smanjiti oštećenje ovog organa

voce
21.11.2021.
u 19:13

Istraživači iz Velike Britanije otkrili su da hrana koja sadrži pektin, a najviše ga ima u citrusima i jabukama, može pomoći smanjenju efekta bolesti bubrega.

Naime, znanstvenici Instituta za dječje zdravlje sveučilišta Londonskog sveučilišta uspješno su demonstrirali da oblik pektina, modificirani citrus pektin (MCP), može dramatično smanjiti oštećenja bubrega tijekom vremena, uz značajno poboljšanje tisuća života, piše Novosti.rs.

Procjenjuje se da se 47.000 ljudi u Ujedinjenom Kraljevstvu liječi od otkazivanja bubrega svake godine, a broj pacijenata se povećava za pet posto godišnje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?