Iako to nije predviđeno receptom, ovaj kolač možete preliti čokoladnom glazurom - stavite jednaku količinu maslaca i crne čokolade u metalnu posudu pa otapajte to na pari, donosi 24sata.hr.
Sastojci:
230 g brašna
šalica šećera
2 dl jogurta
1 dl ulja
3 jaja vanilin šećer s aromom burbona
malo ulja pola
vrećice praška za pecivo
limunova korica
350 g jagoda
Priprema:
Pjenasto izmiješajte žumanjke sa šećerom. Zatim dodajte jogurt, ulje, brašno s praškom za pecivo i naribanu koricu limuna. Sve izmiješajte i na kraju kuhačom lagano umiješajte tučeni snijeg od bjelanjaka. Zagrijte pećnicu na 200° C.
Premažite okrugli kalup za torte maslacem i pospite brašnom. Izlijte smjesu i po njoj posložite ravnomjerno polovice jagoda. Pecite pitu oko 25 minuta. Izvadite je iz pećnice i ostavite u kalupu neka se hladi. Nakon što se gotovo ohladila, izvadite je pažljivo iz kalupa i stavite na tanjur za posluživanje.
Savjet:
Iako to nije predviđeno receptom, ovaj kolač možete preliti čokoladnom glazurom - stavite jednaku količinu maslaca i crne čokolade u metalnu posudu pa otapajte to na pari.