Lider Naše stranke

Forto nakon sastanka u Mostaru: Uspjeli smo teška politička pitanja ostaviti po strani i razgovarati o važnima za građane

Edin Forto
Fena
01.07.2024.
u 18:07

Lider Naše stranke Edina Forto, kazao je nakon sastanka čelnika koalicije na državnoj razini, kako je sastanak prošao u radnom tonu i da su uspjeli dogovoriti neke stvari važne za institucije i građane Bosne i Hercegovine.

“Ocijenio bih kao neki zaokret na današnjem sastanku, uspjeli smo ono što smo mi iz Naše stranke već neko vrijeme pokušavali, da neka teška politička pitanja ostavimo sa strane kada su u pitanju ekonomska poput proračuna i Plana rasta, ali i da se dogovaramo oko nekih projekata, a da oštra politička pitanja stavimo sa strane”, rekao je Forto nakon sastanka, javlja N1.

Istaknuo je kako danas nije bilo nikakvih uvjetovanja, a da u sporazumu koji je danas postignut stoji samo da će biti usvojen proračun kakav je načelno i dogovoren. Forto dodaje kako su dogovorili da će još jedan zakon ubrzo biti pušten u proceduru, a da se razgovor u vezi aktiviranja trošarina nastavlja te da je dogovoren novi rok za ovo pitanje.

Na pitanje novinara je li bilo danas razgovora o ždrijebanju SIP-a na kojem je SNSD izgubio 5. izaslanika u Domu naroda Parlamenta BiH, Forto je odgovorio: 

“Bilo je malo negodovanja oko ždrijeba, ali sjećam se da smo mi kao Trojka negodovali kada smo izgubili u ždrijebanju nakon prošlih izbora. Tko gubi ima pravo ljutiti se ili negodovati, mi smo negodovali, ali život ide dalje.”

Lider HDZ-a Dragan Čović, koji je bio domaćin ovog sastanka, kazao je kako je postignut i zaključak koji definira stvari na kojima će vladajući zajedno raditi u narednih mjesec dana kako bi se stvorio ambijent u kojem bi zakonodavna i izvršna vlast mogle normalno funkcionirati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?