River Fest 2024.

FOTO Promocija prirodnih ljepota Studenaca i Ljubuškog, ali i života usklađenog s prirodom

River Fest
18.09.2024.
u 08:08

Trodnevni River Fest 2024. uz kajak-ture na rijeci Trebižat na dionici kupalište Čeveljuša – vodopad Kravica, kreativne radionice za djecu, školu streličarstva, večeri retroglazbe te pješačku turu do izvora Studenčice

U prirodnom okružju, uz rijeku Studenčicu na lokaciji kampa Bajta, održan je trodnevni River Fest. Događaj koji je bio svojevrsna promocija prirodnih ljepota Studenaca i Ljubuškoga imao je za cilj promociju životnog stila usklađenog s prirodom. Bogat program kampa uključio je kajak-ture na rijeci Trebižat na dionici kupalište Čeveljuša – vodopad Kravica, kreativne radionice za djecu, školu streličarstva, večeri retroglazbe i dobre zabave, kao i pješačku turu do izvora rijeke Studenčice tijekom koje su posjetitelji mogli obići izvore Studenčice nedaleko od lokacije kampa.

U sklopu programa Hrvatsko planinarsko društvo Vrlosinj u suradnji s Campom Bajta organiziralo je dječje igre. Zanimljiva, lijepa i drukčija priča današnjega vremena okupila je pedesetak djece u dobi od tri do 14 godina koja su se natjecala u starim društvenim igrama kao što su povlačenje konopca, utrka s jajima i utrka u vrećama. Po završetku igara održana je i mini radionica kako se nositi s emocijama, gdje su djeca s psihologinjom Martinom Herceg mogla razgovarati o dojmovima s natjecanja, što su mogla drukčije učiniti... Bilo je i onih koji su se žalili na nepravdu, ali su i naučili da je i ona sastavni dio života.

River Fest
1/17

- HPD Vrlosinj, uz svoje redovite planinarske aktivnosti, ovim projektima želi promovirati sport i poticati djecu na sportsku aktivnost. Naglasak smo stavili na druženje, razvijanje novih prijateljstava i socijalnih vještina u kojima je svako dijete bilo pobjednik. Posebno nam je drago što su u natjecanju sudjelovala i djeca s poteškoćama u razvoju - kazao je predsjednik HPD-a Vrlosinj Miroslav Herceg. Sudionici igara su, uz natjecateljski dio, imali i kutak za igru sa zanimljivim i različitim sadržajima, kao i besplatnu školu streličarstva.

- Cjelokupna ideja festivala bila je kroz jednostavne aktivnosti na otvorenom ponuditi nešto što će vratiti prirodi i odrasle i djecu. Cilj je bio kroz skup kampera i bogat dnevni sadržaj za djecu pokazati da Ljubuški itekako ima potencijal biti odlična kamping destinacija. Kroz aktivnosti na vodi i uz vodu, zapravo, želimo skrenuti pozornost na riječni sustav kao naše najveće bogatstvo te tako nastojati podizati ekološku svijest. Svi posjetitelji imali su priliku uživati uz rijeku Studenčicu i prošetati do njezinih izvora nedaleko od lokacije festivala. Uime kampa Bajta želimo reći jedno veliko "hvala" svima koji su dali svoj doprinos u ovogodišnjoj organizaciji i vidimo se i dogodine s novim, zanimljivim sadržajima na River Festu 2025. godine - kazali su organizatori ovoga zanimljivog događaja Iva i Blago Perić.

Partneri River Festa bili su: Tom Sawyer: A friend in adventure (kajaci), HPD Vrlosinj Ljubuški (dječje igre), Ivona Škegro (facepainting), Marko Bokšić (streličarstvo), Mirellium art studio (kreativna radionica oslikavanja cekera) i DJ Čuka i DJ Velo (vinyl). Sudeći prema dojmovima sudionika, River Fest 2024. ispunio je očekivanja i vjerujemo kako će i dogodine biti omiljeno mjesto svima onima koji uživaju u prirodnim ljepotama i zdravom ambijentu uz puno dobre zabave i odličnog raspoloženja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije