novi direktor KCUS-a

Gavrankapetanović: Pokušat ćemo motivirati stručnjake da se vrate u BiH

Ismet Gavrankapetanović
Fena
28.12.2023.
u 19:08

"Uložit ćemo napor da u kliničkom centru ponovno stvorimo atmosferu koja će biti, ne samo dovoljno dobra da zadrži sjajan kadar kojim raspolažemo, nego i djelovati motivirajuće na naše stručnjake da se vrate u domovinu i pridruže nam se", poruka je novog direktora.

Nakon što je Ismet Gavrankapetanović imenovan za novog generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, zahvalio je Upravnom odboru na ukazanom povjerenju.

"Preuzimanje funkcije generalnog direktora doživljavam kao časnu obvezu i prihvaćam s velikom odgovornošću. Primarni zadatak i cilj svih naših nastojanja je rad u službi bolesnika, ali i stvarnanje radne klime, koja će nam omogućiti da sve raspoložive potencijale stavimo upravo u službu optimalnog pružanja zdravstvenih usluga", kazao je. Ističe kako je njegov interes usmjeren prema budućnosti.

"Klinički centar vidim kao instituciju izvrsnosti koja može parirati (stati rame uz rame) ostalim centrima u regiji", poruka je Gavrankapetanovića, prenosi Klix.ba

Iznio je nekoliko svojih ideja za rad u budućem razdoblju.

"Namjeravam osnažiti profesionalne i stručne timove, koji će omogućiti ostvarenje te vizije. Fokus mog djelovanje bit će usmjeren na nekoliko suštinski važnih procesa. Prioritetnim smatram kreiranje motivirajuće radne atmosfere, koja će pobuditi entuzijazam zaposlenika. Neizmjerno važnim smatram i omogućavanje kontinuiranog stručnog usavršavanja. Uložit ćemo napor da u kliničkom centru ponovno stvorimo atmosferu koja će biti, ne samo dovoljno dobra da zadrži sjajan kadar kojim raspolažemo, nego i djelovati motivirajuće na naše stručnjake da se vrate u domovinu i pridruže nam se", poruka je novog direktora.

Kaže kako će takva atmosfera koju bude kreirao biti ujedno i poticaj "prijateljima širom svijeta, koji su spremni pružiti pomoć u ponovnom uzdizanju  ustanove na razinu vrhunskog medicinskog centra".

"S aspekta uspostavljanja suradnje sa znanstvenim institucijama, naglasak će, naravno, biti na snažnoj vezi sa Univerzitetom u Sarajevu, na koji smo primarno oslonjeni, ali ćemo njegovati univerzalnu otvorenost prema drugim znanstvenim  ustanovama u zemlji i inozemstvu. Svjestan sam zahtjevnosti i ozbiljnosti ovog zadatka, ali i njegove povijesne vrijednosti. Ovo je državni projekt od posebnog interesa za BiH. Stoga pozivam sve institucije u državi da pokažu i prepoznaju suštinski značaj ovog projekta i svojim aktivnim učešćem i podrškom doprinesu njegovom uspjehu", poručio je Gavrankapetanović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?