Biraju se destinacije

Gdje ćeš za Novu? Do ulaska u 2025. ostalo nešto manje od dva i pol mjeseca...

zrinjski vatromet
Vecernji.ba
20.10.2024.
u 09:04

U ovom periodu može se putovati u Istanbul, Beč, Pariz, a u ponudi su i destinacije poput Dubaija i Maldiva

Najpopularnije pitanje u ovo doba godine je "Gdje ćeš za Novu?", pa svi koji su ga dosad imali priliku čuti već imaju neki odgovor ili barem neki plan. Do ispraćaja stare i dočeka nove, 2025. godine ostalo je tek nešto manje od 80 dana. Nije rano postaviti ovo pitanje jer, ako planirate putovati, pravo je vrijeme da se informirate što se gdje nudi. Grad Sarajevo već je tijekom ljeta objavio da u taj grad dolazi Severina. Ostali gradovi također pripremaju plan i program proslave, a agencije su se naoružale ponudama.

Popularne destinacije

U ovom periodu može se putovati u Istanbul, Beč, Pariz, a u ponudi su i destinacije poput Dubaija i Maldiva. Trenutno su najtraženije europske destinacije poput Pariza, Beča, Budimpešte, Praga, Milana i Istanbula. Za neke od ovih destinacija nude se zrakoplovni aranžmani, a za druge autobusni. Prema riječima Marka Klještana, djelatnika agencije Sol Azur i Buena Vista, putovanja avionom popune se i po mjesec dana prije polaska, dok autobusna putovanja idu sporije, ali se svejedno dobro prodaju. Istanbul je iznimno popularan, s tjednim grupama koje putuju tamo. Maldivi i Dubai također su vrlo traženi, a u ponudi je i Kuba.

Već sada se izbacuju i adventska putovanja. Zagreb i Budimpešta su tradicionalno popularni, a putovanja za Novu godinu su već u ranim fazama rezervacije. Primjerice, putovanje u Istanbul za pet dana stoji oko 1000 KM, putovanje autobusom u Pariz za sedam dana iznosi oko 650 KM, šest dana na Azurnoj obali košta oko 520 KM, a šest dana u Milanu oko 500 KM. Aranžman za četiri dana u Veneciji je oko 300 KM, šest dana u Dubaiju iznosi 2700 KM, a pet dana u Rimu oko 1500 KM.

Iz Turističke agencije Relax Tours iz Sarajeva kažu da nude i europske destinacije, ali i putovanja izvan Europe. Najpopularnija je Andaluzija, a popularni su i Istanbul, Dubai, te novitet u ponudi - Jordan. Ove godine je moguće dočekati Novu godinu u pustinji Jordana uz gala večeru.

Izvan Europe

Za one koji žele dočekati Novu godinu u toplijim krajevima, opcija je Egipat, gdje se nova godina može dočekati na drugom kontinentu. Pariz, Andaluzija i Istanbul su najtraženije destinacije, dok je Jordan novo u ponudi. Iz agencije Kontiki Travel ističu da nude aranžmane s polascima iz Beograda za destinacije poput Egipta i Dubaija. Ako još niste odlučili gdje putovati, imate još vremena razmisliti, ali ne ostavljajte sve za posljednji trenutak, jer su prošle godine smještajni kapaciteti u BiH i na daljim destinacijama bili gotovo potpuno popunjeni već sredinom prosinca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?