Grad Konjic dobiva prvi jestivi park za pčele, ptice...

pčele
epa
18.07.2024.
u 20:44

Udruga žena "Nera" iz Konjica počela je s provedbom projekta "Podizanje jestivih parkova u urbanim sredinama" u Gradu Konjicu. Kroz taj projekt navedena udruga želi podignuti svijest lokalnog stanovništva o važnosti postojanja takozvanih jestivih parkova za pčele, ptice i ljude u urbanim sredinama.

U aktivnostima koje će trajati do 30. studenoga ove godine sudjelovat će oko 100 volontera iz Konjica, a koji će imati prigodu proći edukaciju o ekološkim pristupima planiranja i izgradnje gradskih jestivih parkova, priopćili su organizatori.

Edukacija će se izvoditi u dva dijela, teorijski i praktični, koji podrazumijeva sadnju biljaka i podizanje parka.

Jestivi park bit će podignut u sadašnjem dvorištu JU Srednja škola Konjic, u blizini Ćuprije i šetališta pored Neretve u središtu Grada Konjica. Projektom se stavlja fokus i na prehranu pčela u urbanim zonama, a kao odgovor na ovaj problem planirana je podjela 1000 sadnica mađarskoga medonosnog bagrema građanima Konjica, pčelarima i ljubiteljima prirode.

Ova aktivnost planirana je za kraj listopada, kada je i najpovoljnije vrijeme za početak jesenske sadnje. Udruga žena "Nera" sa svojim partnerom JU "Srednja škola Konjic" kreirala je odličnu ekološku inicijativu koja bi trebala biti poticaj i ostalim lokalnim zajednicama da počnu s podizanjem jestivih parkova i da postojeće gradske parkove obogate medonosnim i plodonosnim biljkama, navodi se, među ostalim, u priopćenju organizatora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije