DOZNAJEMO

HDZ otkrio karte: Dragan Primorac bit će njihov kandidat za predsjednika RH

30.07.2024.
u 12:43

U HDZ-u očekuju da će potporu Primorcu pružiti i ostale stranke vladajuće koalicije, prije svega Domovinski pokret, kako se ovoga puta ne bi rasipali glasovi desnijih birača

Dragan Primorac kandidirat će se za predsjednika RH, kao nezavisni kandidat, uz potporu HDZ-a. Takvu odluku stranka bi, prema onom što se neslužbeno može čuti u HDZ-u, ali i iz Primorcu bliskih krugova, trebala donijeti na sutrašnjoj sjednici Predsjedništva, no očekuje se da će objavu kandidature prepustiti samom Primorcu.

Kraj je to višemjesečnih nagađanja o budućem glavnom izazivaču Zorana Milanovića, koje je dobrim dijelom podgrijavala sama stranka, iz koje su neslužbenim kanalima curila različita imena, kao i informacije o rezultatima anketa koje je stranka provodila kako bi otkrila tko bi imao najveće šanse u bitci za Pantovčak. Testirani su tako potpredsjednici stranke Ivan Anušić i Oleg Butković, HDZ-ov eurozastupnik Davor Ivo Stier i nezavisni Miro Gavran, a navodno i bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. U anketama su, kako smo već izvijestili, daleko najbolje prošli Primorac i Anušić, dok su ostali testirani ostali daleko za ovim dvojcem. Previše ambicije da se upusti u borbu za Pantovčak i uime stranke pokuša detronizirati "kršitelja Ustava" Milanovića Anušić nije pokazivao pa je odluka na kraju pala na Primorca.

U HDZ-u pritom očekuju da će potporu Primorcu pružiti i ostale stranke vladajuće koalicije, prije svega Domovinski pokret, kako se ovoga puta ne bi rasipali glasovi desnijih birača, što je, procjenjuju, HDZ-ovu kandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović prije pet godina stajalo drugog predsjedničkog mandata.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije