Ekskluzivno za Večernji list

Hrvatska dobila poziv Europskog suda za ljudska prava u slučaju Kovačević i dostavila podatke BiH

21.10.2024.
u 20:21

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske potvrdilo je da je zaprimilo poziv Europskog suda za ljudska prava za uključivanje u postupak Slavena Kovačevića protiv Bosne i Hercegovine. Kako navode iz Ministarstva u odgovoru za Večernji list, poziv se trenutno razmatra, a Hrvatska će na njega odgovoriti u ostavljenom roku, odnosno do 23. listopada.

Što se tiče dodatnih pitanja povezanih s Kovačevićem, iz Ministarstva su istaknuli da je Hrvatska, na službeni upit iz Bosne i Hercegovine, dostavila tražene podatke iz svojih službenih evidencija. Ovi podaci dostavljeni su za potrebe sudskog postupka pred Europskim sudom za ljudska prava, u kojem BiH sudjeluje kao stranka.

Posebno je zanimljivo pitanje nacionalnog identiteta Slavena Kovačevića, budući da je u apelaciji Europskom sudu naveo kako se identificira kao Bosanac. Istraga o njegovom eventualnom hrvatskom državljanstvu i nacionalnom izjašnjavanju kao Hrvata što pokušava zataškati ovaj savjetnik člana Predsjedništva mogla bi otkriti potencijalne nepravilnosti i lažne tvrdnje u postupku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije