Oporavak od poplava

Hrvatska spremna pomoći župama sjevera Hercegovine

25.10.2024.
u 14:00

Poznato je da su katastrofalne poplave i odroni u velikoj mjeri pogodili i ovaj dio Bosne i Hercegovine

Pomoći selima i mještanima sjevera Hercegovine, bila je ključna tema sastanka kojega su danas održali  don Marin Marić, župnik u Obrima i župni upravitelj u Solakovoj Kuli, Darijana Filipović, dopredsjednica HDZ-a BiH i zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH te Marin Piletić, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske. Don Marin je tom prilikom iznio stanje nakon poplava u Klisu i Neretvici, te ukazao na potrebe stanovnika župa na ovom prostoru, kao i dvojice župnika koji djeluju u župama.

Poznato je da su katastrofalne poplave i odroni u velikoj mjeri pogodili i ovaj dio Bosne i Hercegovine, prekinuvši brojne prometne komunikacije, uništivši domove, kao i infrastrukturu, a budući da je pred nam razdoblje zime, postavlja se pitanje kako na najbrži i najučinkovitiji način sanirati posljedice te omogućiti normalno odvijanje života. U tom kontekstu valja naglasiti kako na ovom prostoru živi i veći broj građana starije dobi kojima su potrebni konstanta pomoć u vidu namirnica i lijekova, a sve zajedno dovoljan je razlog za snažnije uključivanje svih aktera, kako domaćih, tako i onih izvan granica BiH. Ovom prilikom hrvatski je ministar najavio podršku navedenom kraju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije