Dok traje istraga

Hušić, Habibija i Halitović šokirani događajem u Bosanskoj Krupi

25.10.2024.
u 07:49

U Policijskoj stanici Bosanska Krupa sinoć oko 21 sat četrnaestogodišnjak inicijala S.E. upao je u prostorije stanice i nožem napao policajce. U ovom napadu, jedan policajac je zadobio teške ozljede, dok je drugi smrtno stradao. Maloljetnik je odmah uhićen, a na mjestu događaja su u tijeku očevidne radnje. Gradonačelnik Bosanske Krupe Armin Halitović stigao je na mjesto napada kako bi pružio podršku ožalošćenim obiteljima i šokiranoj zajednici.

-Mi smo jedan miran i tolerantan grad i ovo što se desilo nas je sve duboko potreslo. Bosanska Krupa je grad bez većih problema, i nadam se da će nadležne institucije provesti sve moguće istrage kako bi se otkrio pravi razlog ovog tragičnog događaja - izjavio je Halitović, apelirajući na građane da ostanu smireni i ne podliježu glasinama.

I ministar unutarnjih poslova Unsko-sanske županije Adnan Habibija izrazio je zaprepaštenje zbog činjenice da je napad izveo četrnaestogodišnjak.

-Iznenađujuće je to što se radi o maloljetniku koji ima samo 14 godina, a usudio se napasti policajce u samoj stanici. Policija provodi sve potrebne istražne radnje, a Tužiteljstvo Unsko-sanske županije i Tužiteljstvo BiH su obaviješteni o događaju i uključeni u istragu - izjavio je Habibija, naglasivši da se očekuje da će daljnje istrage rasvijetliti okolnosti napada. U tijeku je kriminalistička obrada nad maloljetnikom koji je izvršio napad, a premijer Unsko-sanske županije Nijaz Hušić izrazio je podršku policijskim i pravosudnim institucijama u istraživanju motiva ovog tragičnog događaja. -S obzirom na to da je počinitelj maloljetnik, situacija je osjetljiva. Ipak, vjerujem u naše policijske organe i Tužiteljstvo, koji će provesti temeljitu istragu i utvrditi sve okolnosti ovog napada - izjavio je Hušić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije