Omiljena poslastica uz kavu

Imamo recept domaće blogerice za preukusne kiflice sa šunkom i sirom!

21.10.2024.
u 08:29

Anita Bubalo Jambrović s nama je podijelila recept za ukusne i sočne kiflice koje se mogu raditi prazne ili sa šunkom i sirom

Slano jelo kojem se uvijek rado vraćamo svakako je ono za ukusne kiflice, a ovog vikenda isprobat ćemo ga po receptu Anite Bubalo Jambrović s Instagram-profila Mamine slatke brige. Anita je s nama podijelila recept za kiflice sa šunkom i sirom, a možete ih raditi i prazne, kako više volite!

Sastojci:

600 g brašna
1 prašak za pecivo
1 kiselo vrhnje
1 žličica soli
1 žlica šećera
2 dcl mlijeka
1 dcl ulja
1 svježi kvasac

Priprema:

Zamjesiti sve zajedno, ostaviti da odstoji dok pripremite tepsije, umutite jaje i pripremite sezam. Kada ih premažete jajetom, posipate malo soli i sezama.

Nakon par minuta tijesto podijelite na 2-3 loptice, razvaljate i režete na trakice veličine kolike kiflice želite. Punite čime želite. Anita je stavljala šunku i sir, a mogu biti i prazne.

Ugrijte pećnicu na 180 i pecite dok ne porumene. Kada su pečene na njih stavite komadiće maslaca ili margarina da budu još sočnije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije