MOJA EKO ŠKOLICA

Iz tiska izašla slikovnica

26.07.2024.
u 09:39

U sklopu projekta Moja eko školica, iz tiska je izašla prigodna ekološka slikovnica koja je obuhvatila niz aktualnih tema o zaštiti okoliša, istaknuvši važnu ulogu prirodnih i životinjskih vrsta, s naglaskom na njihovo očuvanje. Slikovnica govori o jednostavnim koracima za zaštitu okoliša, poručuje kako isti nisu samo čin odgovornost nego osobna misija svakog čovjeka.

Projekt je usmjeren na djecu i samim time, neodvojivo, na odgojitelje/učitelje, roditelje kao i na širu javnost. Čovjekova kultura upravljanja otpadom prediktor opstanka obzirom da je produkt malog i velikog čovjeka. Poučavanje predškolaca i/ili učenika je stavljanje temelja ekološke kulture u male glave, koja razvija svijest kako su sutra upravo oni, djeca, odgovorni nositelji pružanja podrške očuvanju prirode, prirode oko mjesta u kojima žive, igraju se, uče i rade.

U konačnici, poruka malima i velikima je doprinos poboljšanju zdravlja planeta i vlastitog blagostanja. Dalje smjernice upućuju na edukacije djece o važnosti očuvanja okoline koja ih usmjerava ka korištenju održivih praksi i donošenju ekološki odgovornih odluka, kako bi u budućnosti osigurali da planet Zemlja ostane zdrav i plodan dom.

Projekt implementira Udruga Respekt iz Čitluka, autorica slikovnice je dr. sc. Karolina Tadić Lesko, a tiskanje slikovnice kao i projekt, financijski je podržao Fond za zaštitu okoliša FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?