ZDRAVIJA VERZIJA

Izbjegnite salmonelu: 'Lažna majoneza' od kuhanih jaja totalni je hit na društvenim mrežama

majoneza
Thinkstock
04.07.2024.
u 08:10

Ovakva 'lažna majoneza' puno je bolji izbor od majoneze koja se priprema od sirovih jaja, posebice u toplim ljetnim danima

Osobe koje se nastoje zdravije hraniti izbjegavaju industrijski proizvedenu hranu i obično nastoje većinu namirnica pripremiti same, kod kuće, od prirodnih sastojaka i bez ikakvih aditiva. Gotovo sve što kupujemo u trgovinama moguće je, uz malo truda i dobre volje, pripremiti i u vlastitoj kuhinju. Uključujući i jednu od omiljenih namirnica – majonezu!

Vjerojatno već znate da se majoneza priprema od sirovih jaja i ulja koje je potrebno duže vrijeme miksati kako bi se dobio kremasti dodatak jelima koji svi obožavaju.

No, u posljednje vrijeme društvenim mrežama se širi recept za tzv. lažnu majonezu koja je puno zdravija i jednostavnija za pripremu od 'prave', odnosno one koja se priprema po staroj recepturi. Korisnici su oduševljeni jer je za pripremu ove omiljene namirnice potrebno jako malo vremena, a još manje sastojaka.

Sve što vam je potrebno za lažnu majonezu su tri kuhana jaja, dvije žlice hladne vode, žličica octa ili limunova soka, 60 mililitara maslinovog ulja te sol i papar po želji. Sve sastojke stavite u blender i dobro izmiksajte. Prema potrebi, na kraju dodajte još soli ili papra.

Poslužite uz jela uz koja i inače poslužujete majonezu.

Ovakva lažna majoneza puno je bolji izbor od majoneze koja se priprema od sirovih jaja, posebice u toplim ljetnim danima kad bi konzumaciju bilo kakvih jela od sirovih jaja trebalo izbjegavati. Naime, ova namirnica u sirovom obliku može sadržavati štetne bakterije te je potencijalni uzročnik salmonele

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije