Radovi na cestovnoj infrastrukturi

Izgrađen sjeverni krak obilaznice Odžak, projekt vrijedan milijun KM

storyeditor/2024-07-03/vlada1.png
04.07.2024.
u 15:59

Intenzivirani su radovi na cestovnoj infrastrukturi u Posavskoj županiji. Cilj je poboljšati prometnu povezanost, osigurati neometano prometovanje i povećati sigurnost u prometu

Na području Posavske županije intenzivno se izvode različiti građevinski radovi na cestovnoj infrastrukturi koji imaju za cilj poboljšati prometnu povezanost naseljenih mjesta s gradskim i općinskim središtima, olakšati pristup i osigurati neometano odvijanje prometa te dodatno povećati sigurnost svih sudionika u prometu, tvrde iz Ministarstva prometa, veza i zaštite okoliša Posavske županije.

Prometna signalizacija

Radovi se izvode na magistralnim, regionalnim i lokalnim prometnicama, a realizacija planiranih projekata u punom je zamahu jer je Ministarstvo ove godine znatno ranije pokrenulo aktivnosti javne nabave radova na sanaciji i rekonstrukciji javnih cesta.

- Ovih dana uspješno je realiziran projekt izgradnje sjevernog kraka obilaznice Odžak, odnosno sjeverne veze. Glavni projekt izradila je tvrtka Trafficon iz Odžaka, a podrazumijevao je izgradnju nove prometnice u ukupnoj dužini od 1188 metara i širine 7,10 metara, koja povezuje dvije magistralne ceste - M-14.1 Odžak - Brod i M-14.2 Odžak - Prud. Izgradnja ovog sjevernog kraka obilaznice je dugoočekivani projekt posebno za stanovnike općine Odžak i jedan je od prioritetnih projekata koje je Ministarstvo kandidiralo kod nadležnog JP Ceste Federacije BiH. Radove su u dvije faze izvodila poduzeća Roading iz Gračanice i Balegem iz Gradačca u ukupnoj vrijednosti od 1,044.650 KM (bez PDV-a) - izjavio je ministar prometa, veza i zaštite okoliša u Vladi Posavske županije Pero Radić.

Radovi na magistralnim prometnicama još uvijek traju pa su tako u tijeku pripremni radovi na osvjetljenju kružnoga toka na magistralnoj cesti M-14.2, kao i prometne signalizacije, a u planu je i osvjetljenje kružnog toka na južnoj obilaznici iz smjera Modriče, koji je do sada, ističu u županijskom Ministarstvu, bio crna točka.

Završetkom te dionice, smatra ministar Radić, uže gradsko područje rasterećuje se od putničkih i teretnih vozila na zadovoljstvo svih stanovnika općine Odžak. Okončani su i radovi na sanaciji magistralne ceste M-14.2 Orašje - Grebnice na dionici Donja Mahala - Domaljevac. Radove je izvodilo poduzeće Jata Group iz Srebrenika, a ukupna vrijednost radova iznosila je 209.055,60 KM s PDV-om.

Intenzivni su radovi i na regionalnim cestama. Na području Grada Orašja u tijeku su radovi na sanaciji i rekonstrukciji regionalne ceste R-463c Ugljara - Donja Mahala u ukupnoj dužini od 800 metara. Radovi su ugovoreni s poduzećem Galax-niskogradnja iz Brčkog u ukupnoj vrijednosti od 256.128,21 KM s PDV-om. Ovih dana očekuju se radovi na izgradnji kružnog raskrižja magistralne ceste M-14.2 i regionalne ceste R-463 u Donjoj Mahali. Radovi proširenja prometnice planirani su dodavanjem uključno-isključnih trakova u ukupnoj vrijednosti od 58.462,56 KM s PDV-om.

Dionica Odžak - Donji Svilaj

U općini Odžak okončani su radovi na sanaciji i rekonstrukciji regionalne ceste R-464a, dionice Odžak - Donji Svilaj u dužini od 1000 metara ukupne vrijednosti od 214.971,21 KM s PDV-om.

Također su u pripremi ugovori o sanaciji i rekonstrukciji lokalnih cesta u Gradu Orašju, općini Domaljevac-Šamac i općini Odžak ukupne vrijednosti veće od 1,200.000 KM s PDV-om.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije