Slastice

Jednostavan puding kolač s bananom i kakaom bez pečenja

02.09.2024.
u 11:12

Recept za slasticu koju će obožavati cijela obitelj

Banana je popularan sastojak jednostavnih kolača, a u 1980-ima bile su popularne jeftine torte s pudingom i bananom bez pečenja, posebno su ih obožavala djeca. Ovo voće glavni je sastojak i jednostavnog biskvitnog banana kruha ili banana bread, a ovaj put donosimo vam recept za puding kolač bez pečenja s bananom i kakaom.

Sastojci:

    4 jaja
    180 g šećera
    130 ml mlijeka
    50 ml ulja
    3 žlice kakaa
    1 paket vanilin keksa
    1 prašak za pecivo
    250 g brašna
    4 banane

Za kremu:

    1 paket instant pudinga od vanilije
    150 g vrhnja za šlag u prahu
    380 ml hladnog mlijeka

Priprema:

Umutite jaja i šećer dok ne postanu kremasti, zatim dodajte tekuće sastojke i promiješajte. Zatim dodajte suhe sastojke i ponovno promiješajte. Ulijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrijanoj pećnici na 150°, dok čačkalica ne izađe čista. Izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi.

Za to vrijeme mikserom na velikoj brzini umutite sastojke za kremu. Banane narežite na tanke ploške. Kad se kolač ohladi, žlicom skinite površinski sloj tijesta i sameljite ga u sjeckalici ili blenderu.

Rasporedite banane, kolut po kolut, na površinu preostalog tijesta. Premažite ih kremom sa svih strana, po vrhu pospite mrvicama biskvita pa zagladite žlicom. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku najmanje 4-5 sati ili preko noći. Narežite i uživajte.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije