SIP BiH u stalnom zasjedanju

Još nije poznato hoće li se odgoditi lokalni izbori

04.10.2024.
u 16:43

Rok za dostavu informacija je sutra do 11 sati, nakon čega će se steći uvjeti da SIP BiH donese potrebne odluke o eventualnom odlaganju izbora

Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH izrazilo je najdublju sućut članovima obitelji stradalih u poplavama i klizištima, koja su zadesila pojedine općine/gradove u BiH. Zbog novonastale situacije, dva dana prije Lokalnih izbora u BiH, SIP BiH je u stalnom zasjedanju. Danas u 13 sati je održan prvi dio 75. sjednice i održavat će se po potrebi, u nastavcima - navode u priopćenju za javnost. 

U cilju donošenja potrebnih odluka vezanih za izborni proces, SIP BiH je usvojio više zaključaka prema kojima se od svih općinskih/gradskih izbornih povjerenstava traži dostavljanje kompletne informacije o situaciji na terenu u smislu sigurnosti izbornog materijala, pristupačnosti biračkim mjestima, stanju putne komunikacije i slično, a što može utjecati na normalno odvijanje izbornog procesa.

- Rok za dostavu informacija je sutra do 11 sati, nakon čega će se steći uvjeti da SIP BiH donese potrebne odluke o eventualnom odlaganju izbora u skladu s članom 14.2 Izbornog zakona BiH. 

SIP BiH će se obratiti i Vijeću ministara BiH, entitetskim i županijskim vladama i svim nadležnim upravama civilne zaštite da hitno informiraju SIP BiH o svim odlukama koje donesu u vezi situacije s poplavama i klizištima, ali da SIP-u BiH dostave i sve druge informacije s kojima raspolažu a koje su relevantne za organizaciju izbora. SIP BiH će putem priopćenja i objava na društvenim mrežama redovno obavještavati javnost o svim aktivnostima i odlukama koje bude donosio.

Pozivamo sve u Bosni i Hercegovini, posebno medije, da ne objavljuju neprovjerene informacije u vezi s izbornim procesom u Bosni i Hercegovini i na taj način spriječe širenje dezinformacija. Sve osnovne informacije o Lokalnim izborima u BiH, SIP BiH je objavio i na današnjoj press konferenciji i u priopćenju za javnost koje je dostupno na linku  - navodi Ured za informiranje SIP-a BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije